РФ підриватиме позиції Байдена й демократів на президентських виборах у листопаді – розвідка США

Байден і Демократична партія знову будуть ціллю російських інформаційних атак
Фото: ЕРА

Країна-агресор Росія має намір діяти проти ймовірного кандидата від демократів Джо Байдена і його партії на виборах президента США, які відбудуться в листопаді. Про це 10 липня повідомляє NBC News із посиланням на американську розвідку.

Зусилля країни-агресора зафіксовано в інформаційній сфері. Їхня мета – та сама, що й на попередніх виборах, – підірвати кампанію Байдена й Демократичної партії та послабити довіру суспільства до виборчого процесу, ідеться в повідомленні.

Російські операції з надання впливу на вибори, які передбачають створення фальшивих акаунтів у соцмережах і закритих каналів в інтернеті, націлених на основні групи виборців у штатах, які "вагаються". Російські спецслужби також спробують використати політичні розбіжності у США для зниження підтримки України в боротьбі з агресією РФ, стверджують джерела телеканала.

Оцінюючи вплив Кремля на попередні кампанії, починаючи з 2016 року, американська розвідка дійшла такого висновку: режим нелегітимного президента Володимира Путіна весь цей час прагнув схилити суспільну думку у США на користь кандидатури від республіканців Дональда Трампа й очорнити Демократичну партію та її кандидатів на пост глави Білого дому.

Контекст:

26 лютого NBC News повідомляв з посиланням на колишніх американських посадовців і кіберекспертів, що РФ уже поширює дезінформацію про Байдена з метою вплинути на вибори у США, використовуючи підроблені онлайн-акаунти й ботів. Також пропагандистські теми від РФ часто повторюються в коментарях деяких республіканських законодавців і коментаторів, які підтримують Трампа. Зокрема, вони зображують український уряд як "глибоко корумпований".

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Після перших дебатів Байдена й Трампа, які відбулися 27 червня, підтримка кожного з них становить по 40%. Про це свідчать результати опитування, проведеного агентством Reuters і соціологічною компанією Ipsos, результати опублікували 3 липня.