Резніков обговорив із главою Пентагону пріоритети наступного засідання "Рамштайну" 15 березня

Остін надав Резнікову актуальну інформацію про зусилля США щодо надання допомоги Україні у сфері безпеки, зазначили в Пентагоні
Фото: EPA
Міністр оборони України Олексій Резніков 13 березня провів телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Про це Резніков проінформував у Twitter.

"Перед майбутньою зустріччю у форматі "Рамштайн" у мене була розмова з моїм великим другом Ллойдом Остіном. Ми обмінялися думками про нашу співпрацю і шлях до перемоги, – написав глава Міноборони України. – Ця щира підтримка союзників вселяє в мене великий оптимізм щодо майбутнього. Солідарність стає ефективністю на полі битви".

Остін під час розмови з Резніковим обговорив "пріоритети у межах засідання контактної групи з надання допомоги Україні, яке запланували на 15 березня", зазначили у Пентагоні.

"Міністр Остін надав актуальну інформацію про зусилля США щодо надання допомоги у сфері безпеки, а міністр Резніков детально розповів про останні події в Україні", – ідеться у повідомленні.

Глави оборонних відомств США та України домовилися підтримувати тісні контакти, наголосили у Пентагоні.

Контекст:

Формат "Рамштайн" заснували навесні 2022 року – 26 квітня на авіабазі ВПС США Рамштайн у Німеччині відбулася перша зустріч консультативної групи з надання допомоги Україні. Резніков після цієї зустрічі заявив, що відбулися "тектонічні зміни" у філософії партнерів із передавання Україні зброї. Зустрічі консультативної групи вирішили проводити щомісяця.

Остання, дев'ята зустріч контактної групи з питань оборони України відбулася 14 лютого у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі (Бельгія). Її головні теми – захист українського неба за допомогою авіації і розвиток "танкової коаліції", повідомляв Резніков.

Після засідання Остін заявив, що США та союзники зроблять усе можливе, щоб Україна мала все "необхідне для успіху".