РНБО ввела санкції проти телеканала "Наш"

Санкції проти каналу "Наш" ввели строком на п'ять років
Фото: depositphotos.com
Рада нацбезпеки і оборони України ввела санкції проти телеканала "Наш". Про це на брифінгу 11 лютого заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Введено санкції проти компаній "Наша Прага", "Наш 24", "Наш 365" і компанії, яка безпосередньо є, наскільки ми проінформовані, володарем усіх цих компаній, яка знаходиться на Кіпрі в місті Лімасол, Proteas House", – повідомив Данілов.

Він додав, що санкції введено строком на п'ять років.

Контекст:

Телеканал "Наш", створений на базі жіночого телеканала Maxxi TV, Євгеній Мураєв запустив у прямий ефір 7 листопада 2018 року. Назва телеканала співзвучна з назвою партії "Наші", яку Мураєв очолив у вересні 2018 року.

Повноцінне мовлення телеканал "Наш" розпочав у листопаді 2018 року. Офіційним власником телеканала був батько Євгенія Мураєва Володимир Мураєв, який помер наприкінці 2020 року. За даними Kharkiv Today, зараз кінцева бенефіціарка каналу – мати політика Ольга Мураєва. Вона також є бенефіціаркою "Наша Прага" (логотип Maxxi TV), про це свідчать дані Opendatabot.

Канал неодноразово потрапляв у скандали через проросійський порядок денний. Улітку 2021 року політик заявив, що передає управління телеканалом "Наш" колективу.

Служба безпеки України готує документи для накладання санкцій на телеканал "Наш". Про це 27 січня 2022 року повідомила "Українська правда" із посиланням на джерела у правоохоронних органах. За даними джерел видання, СБУ зафіксувала випадки антиукраїнської пропаганди на телеканалі й готує відповідне подання до Ради національної безпеки і оборони.