Росія анексувала одну п'яту частину України, і ми ніколи не повинні забувати про це – Помпео

Помпео закликав не забувати про анексію Криму
Фото: ЕРА

Для відновлення миру в Україні Росія повинна виконувати свої зобов'язання за Мінськими домовленостями, заявив глава Держдепартаменту США Майк Помпео.

Вашингтон не забуде про анексію українського Криму Російською Федерацією. Про це на слуханні у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу 23 травня заявив державний секретар США Майк Помпео, повідомляє "Німецька хвиля".

"Це дуже серйозне питання. Росія анексувала одну п'яту частину України, і ми ніколи не повинні забувати про це", – наголосив Помпео.

За словами держсекретаря, для відновлення миру в Україні Росія повинна виконувати свої зобов’язання за Мінськими домовленостями, повідомляє прес-служба Конгресу.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.

Одразу після анексії Криму у квітні 2014-го року почався збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками.