Саакашвілі анонсував черговий "Марш за імпічмент" на 4 лютого

Саакашвілі до 5 лютого перебуватиме під нічним домашнім арештом
Фото: EPA

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі хоче на Майдані в Києві продемонструвати, що "не дасть більше грабувати країну". Останній "Марш за імпічмент" проводили у столиці 17 грудня 2017 року.

Новий "Марш за імпічмент" у Києві відбудеться 4 лютого о 12.00. Про це лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі 26 січня заявив в ефірі телеканала NewsOne.

"Напевно, традиційно підемо від парку Шевченка, а потім буде велике зібрання на Майдані. Ми покажемо силу, покажемо, що народ є і грабувати країну ми далі не дамо", – повідомив він.

Саакашвілі має намір продуктивно використати час перебування під домашнім нічним арештом.

"Зараз я завершую свій фільм про майбутнє України, про її нову державну систему, розвиток туризму, економіки, вихід із кризи", – зазначив він, додавши, що хоче організувати у своїй квартирі "щось на зразок телестудії".

8 грудня 2017 року Саакашвілі затримали в Києві і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Його підозрюють в отриманні із Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади.

Прокуратура вимагала для екс-президента Грузії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. 11 грудня Печерський райсуд Києва відхилив клопотання обвинувачення і відпустив Саакашвілі в залі суду.

26 січня 2018 року Апеляційний суд Києва визначив Саакашвілі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 22.00 до 7.00, який діятиме до 5 лютого.

Останній "Марш за імпічмент" проводили в Києві 17 грудня 2017 року.