Саакашвілі порівняв Порошенка та Януковича з пивом і горілкою

Саакашвілі: Після пива буває найгірше похмілля
Фото: EPA

Дії колишнього президента України Віктора Януковича спричинили мобілізацію суспільства, оскільки "організм розумів, що це отрута", а влада нинішнього глави держави Петра Порошенка – це пиво, яке "організм приймає все більше й більше", заявив лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі.

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі порівняв президента України Петра Порошенка і колишнього главу держави Віктора Януковича з пивом і горілкою. Про це політик сказав 18 грудня в ефірі телеканала NewsOne.

"Є алкоголь. Ми всі знали, що Янукович – бандит. Є віскі, коли ти п'єш горілку чи віскі, організм мобілізується, повстає, захист вмикається, бо організм розуміє, що це отрута. Знаєте, який найнебезпечніший алкоголь? Пиво. Коли ти п'єш пиво – воно лише 12 градусів – організм думає, що це їжа, і ти приймаєш все більше, і більше, і більше. От Янукович – це була горілка, це було віскі, це була бормотуха якась. Порошенко – це пиво", – пояснив Саакашвілі.

Політик зазначив, що Порошенко протягом усього часу свого правління "отруював організм України", а після пива "буває найгірше похмілля".

Януковича обрали президентом України в лютому 2010 року. Утік до Росії в лютому 2014 року після масових антиурядових виступів у центрі Києва. В Україні проти Януковича відкрито кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Порошенко переміг на президентських виборах у травні 2014 року.