Саакашвілі: Порошенко віддав Закарпаття на відкуп місцевим бандитам так само, як донецький напрямок – Ахметову

Саакашвілі: На Закарпатті всі завжди домовлялися з Ланьом і Балогами
Фото: Mikheil Saakashvili / Facebook

Екс-глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що президент України спирається в Донецькій області на бізнесмена Ріната Ахметова, а на Закарпатті – на екс-нардепа Михайла Ланя та братів Балог.

Екс-глава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що президент України Петро Порошенко спирається в різних регіонах України на місцеві кримінальні клани. Про це він написав у Facebook.

"Наскільки я розумію, Порошенко свідомо віддав Закарпаття на відкуп місцевим бандитам так само, як донецький напрямок – Ахметову (бізнесмен Рінат Ахметов."ГОРДОН"), а Одесу – місцевим злочинцям із 90-х. Проблема в тому, що ці бандити ще й вороги місцевого населення і української держави. На Закарпатті всі завжди домовлялися з Ланьом (нардеп VII і VIII скликання, член Партії регіонів Михайло Ланьо."ГОРДОН") і Балогами (український політик Віктор Балога, глава Закарпатської обласної ради Іван Балога, бізнесмен і депутат Павло Балога."ГОРДОН"), і без їхнього дозволу туди навіть птах не міг залетіти", – заявив Саакашвілі.

Політик зазначив, що збирається поїхати на Закарпаття, аби підтримати місцевих активістів на місці.

"Ланьо та інші вороги України... готуйтеся на швидкий вихід із речами!" – додав Саакашвілі.

До початку листопада 2016 року головою Одеської облдержадміністрації був екс-президент Грузії Саакашвілі, призначений на цю посаду в травні 2015 року. 7 листопада 2016 року він заявив, що подає у відставку. Саакашвілі, зокрема, звинуватив українську владу в підтримці корупційних кланів. 10 листопада Порошенко підписав указ про його звільнення.