Саакашвілі: Влада України мені із задоволенням оплатить дворічне перебування на Мальдівах, на окремій лагуні

Саакашвілі: Уся ця свистопляска навколо одного питання: Саакашвілі не має бути в Україні
Фото: ЕРА

Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що українська влада хоче оголосити його зрадником України і вислати в одну з успішних країн Заходу.

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив в ефірі телеканала ZIK, що генпрокурор України Юрій Луценко звинувачує його в державній зраді, але насправді хоче, щоб його вивезли із країни.

"Вибачте. Я розумію, що у нього немає юридичної освіти. Але якщо людина здійснює державний злочин проти в цьому випадку України, покаранням за цей злочин не може бути депортація в чудову, успішну Голландію. Чудову успішну Польщу. На Мальдіви. Це не покарання", – підкреслив він.

На думку політика, українська влада мріє витиснути його з України.

"Уся ця свистопляска навколо одного питання: Саакашвілі не має бути в Україні. Нехай він на своїх Мальдівах, вони мені із задоволенням оплатять дворічне перебування на Мальдівах, на окремій лагуні, я там ніколи не був, просто я собі уявляю, як це... Я про це не мрію. Краще вже сидіти в одиночці... Солженіцина оголошували зрадником батьківщини, а потім відправили в Америку. Вони хочуть мене назвати зрадником України, а потім відправити в Голландію чи на Мальдіви", – підсумував Саакашвілі.

10 вересня Саакашвілі, який утратив українське громадянствовдалося повернутися в Україну. 5 вересня Україні надійшов від Головної прокуратури Грузії запит про розшук, узяття під варту і екстрадицію політика, проти якого у Грузії відкрито кримінальні справи.

Саакашвілі затримали в Києві увечері 8 грудня і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Його обвинувачують в отриманні з Росії майже $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади.

Прокуратура вимагала для політика запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

11 грудня Печерський райсуд Києва вирішив відхилити клопотання обвинувачення і відпустив Саакашвілі в залі суду.

12 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко поскаржився на тиск під час розслідування провадження щодо екс-президента Грузії.

Генеральна прокуратура України викликала Саакашвілі на допит 18 грудня.