Саакашвілі заявив, що залишається на посаді голови Виконавчого комітету реформ

Саакашвілі, вочевидь, не має наміру покидати Україну
Фото: depositphotos.com

Колишній президент Грузії, голова українського Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі заявив, що "активно включився у грузинську виборчу кампанію".

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що продовжить роботу в українському Виконавчому комітеті реформ. Про це він написав у Facebook.

"Звичайно, я активно включився у грузинську виборчу кампанію, тому що у Грузії, на відміну від України, у жовтні проводяться національні вибори. Одночасно я продовжую виконувати обов'язки голови Виконавчого комітету реформ", – зазначив політик.

Скріншот: Mikheil Saakashvili / Facebook

Саакашвілі обіймав пост президента Грузії два терміни поспіль у 2004–2013 роках. Невдовзі після того, як він пішов із посади президента, Саакашвілі покинув країну. У Грузії проти нього порушили кілька кримінальних справ, його підозрюють у зловживанні владою і переслідуванні політичних опонентів. Сам Саакашвілі кримінальні справи називав політично мотивованими.

У 2015–2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію. Йому дали українське громадянство у травні 2015 року, а в липні 2017-го він втратив його. У травні 2019 року президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство.

Із червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету реформ України.

27 серпня Саакашвілі опублікував відеозвернення грузинською мовою, у якому повідомив, що повертається у Грузію. Міністерка юстиції Грузії Тея Цулукіані у відповідь заявила, що, щойно політик в'їде у країну, його затримають і помістять у в'язницю.