Садовий зняв свою кандидатуру на пост президента на користь Гриценка

На думку Садового, "Самопоміч" має об'єднати демократичні сили на виборах до парламенту та органів місцевого самоврядування
Фото: sadovyi2019.win

Кандидат у президенти, лідер "Самопомочі" і мер Львова Андрій Садовий оголосив про підтримку лідера політичної партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка на виборах президента України 2019 року.

Кандидат у президенти, лідер "Самопомочі" і мер Львова Андрій Садовий зняв свою кандидатуру на пост президента на користь лідера політичної партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Про це він заявив під час брифінгу в Києві, трансляція якого була в прямому ефірі у Facebook.

"Сапомоміч" – та платформа, яка об'єднає всі демоктратичні сили на виборах до парламенту, органи місцевого самоврядування. Але саме зараз у нас є шанс вибрати українського та антикорупційного президента. Тому я прийняв рішення. Я відкликаю свою кандидатуру з виборів президента й оголошую про підтримку кандидата на пост президента Анатолія Гриценка", – заявив Садовий.

Він зазначив, що це не безумовна підтримка. На початку наступного тижня політики підпишуть угоду, у якій буде прописано принципи, що стосуються оборони і безпеки країни, боротьби з корупцією.

Також, за словами Садового, в угоді буде передбачено вимоги до чистоти кадрів і дій щодо окупованих територій.

Центрвиборчком зареєстрував Садового кандидатом у президенти 8 січня.

Вибори президента в Україні заплановано на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. ЦВК зареєструвала 44 кандидатів.