Сакварелідзе: Наметове містечко під ВР буде стояти і далі, але "Рух нових сил" сконцентрується на роботі в регіонах

Сакварелідзе: Спецслужби хотіли внести хаос у табір, вкинути недостовірну інформацію або з'ясувати цікаву для них самих
Фото: Davit Sakvarelidze / Facebook

Партія "Рух нових сил" та інші жителі наметового містечка під Верховною Радою будуть працювати над "оптимізацією структури" містечка, щоб уникнути його дискредитації, заявив член політсили Давід Сакварелідзе.

Наметове містечко під Верховною Радою, організоване прихильниками лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі та інших організацій, залишиться, але партія сконцентрується на роботі в регіонах. Про це у Facebook 8 січня написав член політсили Давід Сакварелідзе.

Він зазначив, що, крім прибічників "Руху нових сил", у наметовому містечку є представники кількох інших громадських організацій і "Рух за визволення", який складається з ветеранів АТО.

"Ми домовилися, що наметове містечко під парламентом як символ постійного тиску громадськості на владу буде стояти і надалі. Однак у кожного руху є свої етапи. "Рух нових сил" уважає правильним сконцентрувати роботу своїх осередків "у полях" (районах, селах, містах) – там, куди сила Facebook не дотягується. Оскільки основний центр політичного тиску перемістився на Майдан у вигляді наших маршів проти свавілля і безкарності, "Рух нових сил" вважає за потрібне підсилювати і розширювати наш загальний рух – будувати сильну організацію, щоб у потрібний момент захистити віддані за нову Україну голоси. Ми з вами змогли створити сильне революційне ядро, але як партія ми все-таки в прискореному режимі маємо посилювати інфраструктуру, щоб брати участь у дострокових виборах, проведення яких ми з вами обов'язково доб'ємося", – написав Сакварелідзе.

Він заявив, що "спецслужби, які в розпачі," намагалися завести в табір своїх людей.

"Нам, на щастя, вдається їх вирахувати. Вони хотіли внести хаос у табір, вкинути недостовірну інформацію або з'ясувати цікаву для них самих. Останніми днями також були спроби "взяття влади" в таборі – "внутрішнього перевороту". Табір намагалися показати як збіговисько купки маргіналів. Ми з нашими друзями, батальйоном "Донбас" та іншими ветеранами АТО, вирішили максимально унеможливити будь-які провокації. Для цього потрібно насамперед довести кількість жителів табору до перевіреної нами раніше, оптимальної. Ці люди будуть жорстко дотримуватися дисципліни і порядку, не допускаючи провокацій", – зазначив політик.

Він зазначив, що "Рух нових сил" буде "переключатися на активну роботу в регіонах" для підготовки "мільйонного" маршу "За імпічмент" і працювати над "оптимізацією структури табору, щоб уникнути його дискредитації".

Наметове містечко біля Верховної Ради розбили 17 жовтня 2017 року.

12 листопада Саакашвілі запропонував із 3 грудня почати процес "народного імпічменту" президента України Петра Порошенка. Його політсила провела кілька маршів "За імпічмент".

19 грудня політик заявив, що не закликатиме українців виходити на акції протесту під час новорічних і різдвяних свят.