Сакварелідзе назвав змонтованими оприлюднені ГПУ плівки про переговори Саакашвілі з Курченком

Сакварелізде стверджує, що Саакашвілі ніколи не контактував із Курченком
Фото: yes-ukraine.org

Екс-заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе запропонував провести міжнародну експертизу для плівок про нібито переговори лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі з українським бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком.

Оприлюднені Генеральною прокуратурою України плівки про нібито переговори лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі з українським бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком змонтовані. Таку думку в програмі FACE 2 FACE на телеканалі ZIK висловив екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе.

"Уявіть собі масштаб Саакашвілі, а хто такий Курченко? Олігарх-утікач – це той чоловік, який був символом влади Януковича (екс-президента України Віктора Януковича. – "ГОРДОН"). До чого влада намагається прив'язати Саакашвілі. Є велика справа щодо злочинної групи Януковича, але вона так погано зроблена, що через деякий час розвалиться в судах. Виявляється, що в цій справі Саакашвілі вступив у злочинну змову з організацією для того, щоб повалити владу в Україні. Ось логіка цієї справи", – переконаний Сакварелідзе.

Він підкреслив, що якби у влади були реальні докази зв'язку Саакашвілі з Курченком, їх би "крутили цілодобово".

"Призначмо експертизу, але не в нас у Міністерстві внутрішніх справ або інших продажних агентствах, а міжнародну – у Британії та Америці. Почекаймо й подивімося. Вона розповість про оприлюднені плівки, що це монтаж. Повірте мені, вони так ретельно до цього готувалися, що якби в них було щось, то Луценко (генеральний прокурор України. – "ГОРДОН") це крутив 24 години на добу", – зазначив Сакварелідзе.

Він стверджує, що Саакашвілі справді ніколи не контактував із Курченком.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що оточення Саакашвілі одержало з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів із метою повалення влади в Україні. За словами голови ГПУ, окрім захоплення влади, метою акцій лідера "Руху нових сил" було припинення кримінального переслідування стосовно Курченка й відновлення контролю над активами в Україні.

ГПУ оприлюднила фрагменти аудіозаписів телефонних розмов. Із контексту не зовсім зрозуміло, хто ставив запитання Дангадзе. Сам він у розмові з довіреною особою Курченком говорить так: "Чуєш, ну цей хлопець, звичайно, єб...ть, він відморожений на всю голову. Каже: "Харків захопіть".

Сам Саакашвілі заявив, що не знайомий із Курченком.