Найбагатшим народним депутатом виявився Богуслаєв, який задекларував 825 млн грн – "Чесно"

Богуслаєв — найбагатший депутат Ради
Фото: vv.com.ua

Народний депутат від групи "Воля народу" і президент запорізького підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв задекларував 500 млн грн доходу за 2016 рік.

Найбагатшим депутатом Верховної Ради є член групи "Воля народу", президент запорізького підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв. Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

За даними руху, розмір грошових активів нардепа становить понад 825 млн грн.

Тільки за 2016 рік він одержав понад 500 млн грн доходу, про що зазначив у своїй електронній декларації. Станом на кінець 2015 року у Богуслаєва було 328,5 тис. акцій підприємства "Мотор Січ", а станом на кінець 2016 року — 21,6 тис. акцій. Зараз частка нардепа становить менше ніж 10%.

Повідомляють, що свій дохід він офіційно отримав як "інвестиційний дохід" від ТОВ "Фірма "Мотор-Ділер", яка є посередником за договорами щодо цінних паперів.

Богуслаєв зберігає $25,6 млн та 8,3 млн гривень у своєму "Мотор Банку".

У громадському русі додають, що Богуслаєв цього року за доходами випередив торішніх рекордсменів Ігоря Котвіцького (фракція "Народний фронт") і Віталія Хомутинніка (група "Відродження").

У січні 2017 року в Україні розпочався другий етап подання електронних декларацій. Згідно зі законом "Про протидію корупції", електронні декларації повинні були подати до 1 квітня.

Багато чиновників скаржилося, що не можуть заповнити е-декларацій на сайті НАЗК, оскільки Єдиний державний реєстр декларацій працює несправно.