Сарган заявила, що протестувальникам прочитали фейковий лист від Саакашвілі

Сарган стверджує, що лист Саакашвілі до преси написано не його почерком
Фото: EPA

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що підпис і почерк під листом лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі не належать затриманому політику.

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган опублікувала у Facebook лист екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, прочитаний адвокатами політика учасникам протестів біля Верховної Ради, та заяву Саакашвілі, написану затриманим.

"Перша тіпа заява з тіпа закликами була надана адвокатами пресі вночі після виходу з ізолятора тимчасового тримання (ІТТ). Друга заява була написана власноруч Саакашвілі в ІТТ під відеофіксацію, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу", – написала вона.

На думку Сарган, почерки під цими документами відрізняються.

"Інший почерк, чіткий підпис у "заяві-заклику", щоб читалися "МСаак..." для кого? Навіть тут нечисленним мешканцям наметів "колоРади" підсовують фейк", – зазначила вона.

Саакашвілі затримали у Києві ввечері 8 грудня. Його відправили у Головне управління Служби безпеки України в Києві та Київській області. Потім, за даними генпрокурора Юрія Луценка, політика помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Прокуратура планує вимагати для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Сарган повідомила про завершення слідчих дій стосовно політика. Вона зазначила, що суд про обрання запобіжного заходу пройде 9 грудня, але не назвала точного часу. Один із адвокатів Саакашвілі Павло Богомазов стверджує, що засідання відбудеться 11 грудня.

Лідер "Руху нових сил" передав лист із ізолятора, в якому закликав прихильників продовжити акції протесту. Також політик оголосив безстрокове голодування.

5 грудня Луценко заявляв, що оточення Саакашвілі отримало з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади. Екс-президент Грузії спростовував ці обвинувачення.