СБУ і Нацполіція у 2016 році знешкодили лише п'ять організованих угруповань – Луценко

Луценко: Вдумайтеся в ці слова: увесь центральний апарат Нацполіції  та СБУ вийшов на три і дві організовані групи
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що правоохоронці замість пошуку реальних злочинних організованих груп "ідуть доїти бізнес".

Служба безпеки України і Національна поліція у 2016 році знешкодили лише п'ять організованих злочинних груп. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час наради за підсумками роботи відомства у 2016 році, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Центральними апаратами Нацполіції та СБУ за минулий рік знешкоджено відповідно три і дві організовані групи. Вдумайтеся у ці слова: увесь центральний апарат Нацполіції та СБУ вийшов на три і дві організовані групи", – підкреслив він.

За словами Луценка, правоохоронці замість пошуку реальних організованих груп "ідуть до бізнесу, чіпляють Буратіно догори ногами і чекають, коли з нього випадуть червінці".

"Ми одразу домовлялися при моєму призначенні й при вашому призначенні: таку практику потрібно зупинити", – додав він.

Звертаючись до підлеглих, Луценко сказав: "Припиняйте доїти середній бізнес, а особливо інвесторів. Це наша частина відповідальності".

Також на сьогоднішньому брифінгу Луценко повідомив, що в більшості регіонів України криміногенна ситуація викликає серйозну стурбованість. За його словами, основні причини погіршення криміногенної обстановки – це війна в країні, безробіття, дезорганізація правоохоронних органів.

Генпрокурор додав, що в Україні рівень розкриття злочинів у 2016 році становив менше за 30%.