Сексуальні відхилення Путіна, агенти ФСБ в Україні. Інтерв'ю Гордона з ексгенералом КДБ Калугіним. Відео G

Калугін: Путін ніколи не піде сам
Фото: Фелікс Розенштейн / Gordonua.com

На YouTube-каналі "В гостях у Гордона" вийшло інтерв'ю з колишнім генерал-майором КДБ СРСР Олегом Калугіним, який живе у США.

Під час інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону Калугін розповів про:

  • свою роботу у КДБ і те, чи вербувало його ЦРУ США;
  • переїзд у США;
  • свого колишнього підлеглого, а зараз нелегітимного президента РФ Володимира Путіна;
  • співпрацю нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка з КДБ;
  • російських агентів в Україні.

"Путін – людина, яка не допустить, щоб ним хтось керував. Він ніколи не піде сам. Це зрозуміло. Якщо, звісно, нічого не станеться з його здоров'ям... У Росії взагалі важко передбачати майбутнє", – сказав Калугін.

Калугін народився 1934 року в Ленінграді (зараз Санкт-Петербург) у сім'ї офіцера НКВС. Навчався в Інституті іноземних мов і Вищій розвідшколі КДБ. В органах КДБ служив у 1952–1989 роках. 1955-го здобув перше офіцерське звання – молодший лейтенант, 1974-го йому надали звання генерал-майора.

У 1950-х і 1960-х працював у резидентурі КДБ у Нью-Йорку. Спочатку навчався на факультеті журналістики Колумбійського університету, потім працював під прикриттям кореспондента "Московского радио" й секретаря посольства СРСР у США. З 1970-х обіймав високі посади в системі КДБ. Спочатку був співробітником служби зовнішньої розвідки, потім – контррозвідки. У 1990–1991 роках Калугін був народним депутатом СРСР.

1995 року Калугін виїхав із Росії до США, у 2000-х набув американського громадянства. Він публічно критикував систему КДБ. 2002 року Калугіна в Росії заочно засудили до 15 років за державну зраду й позбавили військового звання.