Сердюк повідомив, що Добкін погодився дати свідчення у справі про держзраду Януковича

Добкін: Уважаю, що обставини, про які я можу повідомити, мали вплив на розвиток подій в Україні у лютому–березні 2014 року, зокрема і в Криму
Фото надане телеканалом NewsOne

Нардеп від Опозиційного блоку Михайло Добкін упевнений, що його свідчення мають значення для всебічного й об'єктивного дослідження судом усіх обставин справи про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

Нардеп від Опозиційного блоку Михайло Добкін погодився дати свідчення у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича, розгляд якої відбувається в Оболонському райсуді Києва, повідомив адвокат обвинуваченого Віталій Сердюк у Facebook.

Він опублікував відповідь парламентарія на звернення адвокатського об'єднання "Авер Лєкс".

"Уважаю, що обставини, про які я можу повідомити, мали вплив на розвиток подій в Україні у лютому–березні 2014 року, зокрема і в Криму", – заявив Добкін.

Нардеп переконаний, що його свідчення мають значення для всебічного й об'єктивного дослідження судом усіх обставин справи про держзраду.

Янукович був президентом України з 2010-го до 2014 року, після втечі з країни перебуває в Росії. В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича у держзраді. Йому інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни), ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

21 березня суд розпочав допити свідків захисту. Того самого дня допитали Оксану Медієву, яка заявила, що не бачила загибелі жодного кримчанина дорогою з Києва до Криму в лютому 2014 року. Суд також дав згоду на допит за допомогою відеоконференцзв'язку колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, екс-міністра оборони Павла Лебедєва, колишнього командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка, начальника охорони Януковича Костянтина Кобзаря та особистого охоронця екс-президента Сергія Бернацького.

Розгляд справи про держзраду продовжать 4 квітня.