Шемета вирішив не продовжувати контракт українського бізнес-омбудсмена

Колишній єврокомісар Шемета протягом чотирьох років працює бізнес-омбудсменом в Україні
Фото: Algirdas Gediminas Šemeta / Facebook

Бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета повідомив наглядовій раді про звільнення з посади у травні 2019 року.

Альгірдас Шемета повідомив наглядовій раді Ради бізнес-омбудсмена України про рішення не продовжувати контракт, який закінчується у травні 2019 року. Про це 19 лютого інформує "Інтерфакс-Україна" з посиланням на наглядову раду Ради бізнес-омбудсмена.

"Альгірдас сказав, що виконав свою місію – створив організацію, що ефективно захищає законні права бізнесу в Україні. Наглядова рада Ради бізнес-омбудсмена тепер обиратиме нового бізнес-омбудсмена, відповідно до регламенту нашої організації", – розповіли у відомстві.

Громадянина Литви Шемету було призначено на посаду бізнес-омбудсмена з боротьби з корупцією в Україні наприкінці 2014 року. Його офіс офіційно розпочав роботу 20 травня 2015 року. Фінансує відомство Європейський банк реконструкції та розвитку

У 2010–2014 роках Шемета обіймав посаду комісара ЄС із питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством.

Рада бізнес-омбудсмена є постійно чинним консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України.

Бізнес-омбудсмен приймає скарги українських підприємців на органи державної влади, підконтрольні державі компанії або чиновників.