Шевченківський райсуд Києва переніс засідання щодо Савченко на 15 травня

23 березня суд заарештував Савченко до 20 травня без права застави

Фото: ЕРА (архів)

Суд надав час новопризначеній державній захисниці нардепа Надії Савченко Юлії Ткач для ознайомлення з матеріалами справи.

Шевченківський районний суд Києва переніс засідання щодо продовження запобіжного заходу позафракційному нардепу Надії Савченко на 15 травня, передає кореспондент "ГОРДОН".

Крім того, суд призначив Савченко державного захисника – адвоката Юлію Ткач.

Вона попросила час для ознайомлення з матеріалами справи і проведення конфіденційної розмови з підзахисною, суд задовольнив її клопотання.

Засідання щодо продовження запобіжного заходу нардепу відбудеться 15 травня о 10.00.

На засіданні суду 14 травня нардеп заявила про завершення відносин з усіма своїми адвокатами і попросила суд надати безкоштовного захисника.

22 березня Верховна Рада позбавила її недоторканності й дала дозвіл на затримання та арешт нардепа. 23 березня суд заарештував її до 20 травня без права застави.

Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко наголошував, що Савченко та глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан, якого суд заарештував 9 березня, планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Із цією метою вони нібито домовилися про постачання зброї з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.