Шмигаль чекає пояснень від Уруського щодо спільного фото з Кадировим

За даними ЗМІ, фото Кадирова (зліва) і Уруського (праворуч) зроблено на виставці зброї в Абу-Дабі
Фото: Денис Шмигаль / Facebook
22 лютого видання "Обозреватель" опублікувало знімок, нібито зроблений напередодні на виставці зброї в Абу-Дабі. На фото зображений віцепрем'єр-міністр, міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський разом із лідером Чечні Рамзаном Кадировим. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вимагає пояснень.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль опублікував у своєму Facebook фотографію, на якій зображений віцепрем'єр-міністр, міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський разом із лідером Чечні Рамзаном Кадировим.

"Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення", – прокоментував прем'єр, однак, де і коли було зроблено це фото, він не уточнив.

Раніше цю саму фотографію опублікувало видання "Обозреватель". За словами журналістів, їм знімок надіслали читачі, які повідомили, що Уруський і Кадиров на ньому зображені під час відкриття 21 лютого виставки зброї IDEX-2021 в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати).

В Абу-Дабі віцепрем'єр очолює українську делегацію, про що він написав на своїй сторінці у Facebook і опублікував фото з місця подій. За словами Уруського, на виставці він зустрівся з головою Вищої ради оборонної промисловості Королівства Саудівська Аравія Ахмедом Аль Оалі, а також із федеральним міністром із питань оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан Зобайдою Джалал. Про Кадирова він не згадував.