Шмигаль заявив, що туристичні об'єкти в Українських Карпатах "зшиють" якісними дорогами

Загальна протяжність доріг має становити 640 км
Фото: Укравтодор / Facebook
У трьох областях України у межах проєкту "Мале карпатське коло" відновлять дороги між туристичними об'єктами. Про це 26 грудня у Facebook повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Зшити туристичні об'єкти Українських Карпат новими та якісними дорогами – таке завдання ми почнемо реалізовувати вже наступного року в межах проєкту "Мале карпатське коло", – написав він.

Глава уряду уточнив, що йдеться про частину президентської програми "Велике будівництво".

"Проєкт, який ми презентували цього тижня, реалізовуватимуть на території Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, а загальна протяжність доріг становитиме понад 640 км. Причому передбачається не лише ремонт наявних доріг, а й будівництво нових", – пояснив Шмигаль.

За його словами, "Мале карпатське коло" – перший крок у розвитку Карпатського регіону.

"У наших планах – низка інфраструктурних проєктів, які сприятимуть розвитку туристичного й транзитного потенціалу всієї України", – наголосив Шмигаль.

Контекст:

В Україні 2 березня 2020 року стартував проєкт "Велике будівництво". Це спільна програма президента України Володимира Зеленського та уряду, реалізовувати яку планують бюджетним коштом.

За даними "Української правди", найбільші підрядники "Великого будівництва" протягом неповних двох років отримали з бюджету за ремонт доріг 116 млрд грн.

У проєкті держбюджету на 2022 рік було передбачено 124,1 млрд грн на дорожнє будівництво. Планували, що в цю суму увійдуть 40 млрд грн запозичень під державні гарантії, 5,5 млрд грн коштів від міжнародних організацій та інших держав, а також 78,6 млрд грн коштів дорожнього фонду. Потенційний додатковий ресурс від урядів інших держав та міжнародних фінансових організацій становить 43 млрд грн.

Соціологічне опитування, проведене у листопаді – грудні Українським інститутом майбутнього спільно з компанією New Image Marketing Group, засвідчило, що 40% українців головним досягненням влади у 2021 році вважають будівництво доріг.