Шуфутинський після гастролей у Криму анонсував концерт у Києві. У ДПСУ повідомили, що готові "зустріти" артиста

Шуфутинського занесено до бази "Миротворця"
Фото: Михаил Шуфутинский / Instagram
Російський співак Михайло Шуфутинський, який неодноразово відвідував окупований Росією Крим, має намір дати концерт у Києві. Анонс його виступу, запланованого на 8 березня 2022 року, розміщено на сайті concert.ua.

Вартість доступних на момент написання замітки квитків – від 590 до 5990 грн. Концерт позначено як "надпопулярну подію".

Українські прикордонники готові відповідно "зустріти" артиста, повідомив прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі "Українській правді".

"Щодня Державна прикордонна служба продовжує роботу стосовно осіб, які незаконно відвідували тимчасово окуповані території. Інформацію ми збираємо як із відкритих джерел, так і всіма наявними способами. Якщо говорити про українців, то це адміністративна відповідальність, а щодо іноземців – це ще й заборона в’їзду до України. У разі появи таких людей на кордоні, у тому числі з використанням випереджувальної інформації, що вони могли незаконно бути у Криму, проводиться додаткова перевірка, у результаті якої може бути заборонено в’їзд в Україну, якщо будуть підтверджені факти", – сказав Демченко.

Він зазначив, що стосовно Шуфутинського у відкритих джерелах досить інформації про його незаконне відвідування тимчасово окупованої Росією території.

Контекст:

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму навесні 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Шуфутинський неодноразово відвідував окупований Росією Крим, зокрема, із гастролями в Сімферополі та Севастополі він був 2019 року, повідомляє "Крим.Реалії".

Через поїздки до Криму з порушенням українського законодавства він потрапив до бази сайта "Миротворець" 2017 року, але заявляв, що "не париться" через це.

У переліку діячів культури, які становлять загрозу нацбезпеці України, котрий складає Міністерство культури та інформаційної політики України, Шуфутинського станом на 22 листопада немає. У цей список Мінкульт заносить, зокрема, через відвідування артистами окупованого Криму.