Симоненка викликали на допит у СБУ

8 травня у Симоненка пройшли обшуки
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

У межах кримінального провадження, відкритого за статтями Кримінального кодексу України "дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" і "державна зрада", Служба безпеки України викликала на допит лідера Комуністичної партії Петра Симоненка.

Служба безпеки України викликала на допит лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка. Про це йдеться на офіційному сайті партії.

Допит мали розпочати сьогодні о 14.00.

У коментарі "Громадському" речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Симоненка допитують у межах кримінального провадження, відкритого за статтями Кримінального кодексу України "дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" і "державна зрада".

У прес-службі КПУ підозри щодо Симоненка назвали "сфальсифікованою маячнею".

8 травня СБУ провела обшуки у керівників КПУ, зокрема у Симоненка і лідера "Комсомолу України" Михайла Кононовича, а також в офісі партії у Києві.

У спецслужбі заявили, що за дорученням російських кураторів представники КПУ організовували проплачені акції протесту для дестабілізації ситуації в Україні, і показали виявлені під час обшуків агітаційні матеріали, які, за даними СБУ, хотіли поширити 9 травня.

Як пише "Обозреватель", СБУ затримала громадянина РФ із прізвищем Гогічаєв, який співпрацював із Симоненком і готував підпал машини директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

Під час обшуку у Симоненка співробітники СБУ виявили пістолет із глушником і 120 патронів до нього.