Сирський: Військова служба правопорядку у ЗСУ максимально залучена до оперативного розслідування удару РФ по Полтаві

Воєнні злочини не мають строків давності, зазначив Сирський
Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine / Facebook

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив у Facebook, що до розслідування ракетного удару країни-агресора РФ по Полтаві 3 вересня залучено Військову службу правопорядку.

"Військова служба правопорядку у Збройних силах України максимально залучена до оперативного розслідування цієї події. Країна-агресор повинна відповісти за кожну вбиту людину, за кожне понівечене життя. Воєнні злочини не мають термінів давності. Злочинці будуть покарані", – написав Сирський.

Він зазначив, що, за наявною інформацією, росіяни для удару використали дві ракети "Іскандер".

Обставини трагедії в Полтаві через російський ракетний удар, який призвів до загибелі десятків людей, спільно із правоохоронцями розслідуватиме також Головна інспекція Міністерства оборони України.

Контекст:

3 вересня російські окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами, повідомив президент України Володимир Зеленський. Влучання було по території навчального закладу й сусідньої лікарні, частково зруйновано одну з будівель військового Інституту зв'язку, розповів глава держави. Зеленський доручив провести "повне й оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося".

У Міноборони України зазначили, що російський удар по Полтаві застав людей у момент евакуації до бомбосховища.

Український журналіст, головний редактор сайта "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов написав у Telegram, що про масове зібрання в Полтаві "дізналася ворожа агентура, й у мережу одразу хтось виклав відео результатів удару".

Кримінальне провадження через ракетний удар РФ по навчальному центру в Полтаві відкрило ДБР. Досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність України розпочала прокуратура. За останніми даними ОГП, у Полтаві через російську атаку ракетами "Іскандер-М" 3 вересня загинула 51 людина, понад 200 поранено.

У Полтавській області оголосили триденну жалобу після російського удару.