Скасування виборів президента РФ в Україні: у російській ЦВК заявили, що українська влада "не знає норм міжнародного права"

ЦВК РФ про рішення української влади: Це не просто порушення, це нерозуміння, незнання норм міжнародного права
Фото: cikrf.ru

На заборону проведення виборів президента РФ на території України відреагували у Центральній виборчій комісії Росії і в Раді Федерації. Там повідомили, що Росія може порушити питання про недотримання виборчих прав росіян в Україні в Раді Безпеки ООН.

У Центральній виборчій комісії РФ засудили рішення української влади заборонити проведення виборів президента Росії на території російських дипломатичних місій, розташованих в Україні. Про це заступник голови ЦВК Микола Булаєв повідомив у коментарі РБК.

За його словами, рішення Києва заблокувати доступ у російські представництва в день виборів президента у Росії ґрунтується на "нерозумінні норм міжнародного права".

"Це не просто порушення, це нерозуміння, незнання норм міжнародного права", – заявив Булаєв.

Сенатор Ради Федерації Володимир Джабаров у коментарі "РИА Новости" повідомив, що Росія може порушити питання про недотримання виборчих прав росіян в Україні в Раді Безпеки ООН.

Він додав, що Росія має намір надіслати ноту протесту до Європейського союзу і країн – гарантів Мінських угод.

Сьогодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що громадяни Росії не зможуть проголосувати за свого президента в дипломатичних місіях РФ на території Києва, Харкова, Одеси та Львова.

"Україна заявила рішучий протест міністерству закордонних справ РФ і вимагає не проводити вибори 18 березня 2018 року на тимчасового окупованих РФ територіях України – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. МЗС України відзначило, що голосування в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливе тільки за умови повного виконання РФ згаданої вище вимоги української сторони. На сьогодні Російська Федерація не відмовилася від своїх протиправних намірів", – ідеться в заяві, оприлюдненій Аваковим.