Слободян повідомив, що багатьом прикордонникам надходять фейкові смс про нібито прибуття до Києва "американських спецпризначенців"

Слободян: В останні дні багато прикордонників, а можливо, і інших громадян, почали отримувати смс провокаційного змісту
Фото: Luciano Scambiato Licciardi / Facebook

Напередодні виборів в Україні намагаються дестабілізувати ситуацію і дезорієнтувати окремі соціальні групи та суспільство загалом, заявив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Напередодні президентських виборів в Україні "на повну потужність" використовують маніпулятивні технології, щоб дестабілізувати ситуацію в країні і дезорієнтувати окремі соціальні групи та суспільство загалом. Про це 25 березня повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян у Facebook.

"Останніми днями багато прикордонників, а можливо, що й інших громадян, почали отримувати смс провокативного змісту від невстановлених осіб. У повідомленнях ідеться про нібито таємне прибуття до Києва "американського спецназу", що питання "Майдану 3.0" вже вирішено і немає сенсу служити, бо "за вас все уже порешали", – написав він.

Слободян закликав співробітників відомства не реагувати на провокації та паніку.

"Державна прикордонна служба офіційно заявляє, що жоден американський чи будь-який інший спецназ в Україну не прибував. Прикордонники перебувають на своїх робочих місцях та позиціях і сумлінно та спокійно виконують покладені на них народом України обов'язки", – підкреслив спікер Держприкордонслужби.

Він додав, що в разі надходження таких смс потрібно повідомляти в компетентні правоохоронні органи.

"Думаю, джерела цих "повідомлень" будуть встановлені досить швидко", – підсумував Слободян.

Вибори президента України призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. В остаточному списку ЦВК вказано 39 претендентів на пост президента.