"Слуга народу" підтримала призначення головою апарату Ради В'ячеслава Штучного, який уже обіймав цю посаду

Монобільшість вирішила повернути Штучному посаду голови апарату Ради
Фото: sluga-narodu.com
Парламентська фракція "Слуга народу" на засіданні 1 листопада підтримала призначення на пост голови апарату Верховної Ради В'ячеслава Штучного, який працював на цій посаді у 20192020 роках.

Про це речниця партії Юлія Палійчук повідомила в Telegram.

Штучний очолював апарат Ради з вересня 2019-го до липня 2020 року. Він написав заяву про звільнення у зв'язку з призначенням на іншу державну посаду (він не уточнював, яку саме).

За кілька днів після голосування у Раді за його відставку президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Штучного першим заступником глави Управління державної охорони.

Більше як за рік із моменту звільнення Штучного у Раді не знайшли йому заміни, апаратом тимчасово керував заступник голови апарату Михайло Теплюк.

Голова монобільшості Давид Арахамія заявляв, що це гальмувало роботу парламенту, йдеться на сайті партії.

У вересні 2021-го фракція "Слуга народу" розглянула на своєму засіданні три кандидатури на посаду голови апарату. Крім Штучного, на цю посаду претендували депутати від фракції "Слуга народу" Олександр Копиленко та Павло Фролов.

Контекст:

Наприкінці червня 2020 року "Українська правда" з посиланням на джерела повідомила, що амбіції тодішнього спікера парламенту Дмитра Разумкова "не дають спокою" Офісу президента. Тому, щоб контролювати його дії, Банкова нібито призначила у Верховній Раді "наглядача", ним став Штучний. Разумков збирався звільнити голову апарату, але оточення президента заступилося за нього, писало видання.

Разумков в інтерв'ю "Українській правді" у вересні 2021 року говорив, що в УДО Штучний ефективніший і до Ради йому повертатися не варто. "В’ячеслав Васильович захотів повернутися в УДО, він туди пішов, [...] продовжує там працювати. Трохи тут покерував, пішов туди. Просто якісні кадри ми ж не можемо лише в себе тримати. Ми віддаємо їх в інші державні установи. Я думаю, що це було правильне рішення і для нього, і для апарату Верховної Ради, і для мене як голови Верховної Ради", – казав тепер ексспікер.