"Слуга народу" витратила на рекламні борди у Києві 16 млн грн – Bihus.іnfo

"Слуга народу" серед усіх партій на зовнішню рекламу в Києві витратила найбільше
Скріншот: BIHUS info / YouTube

На зовнішню рекламу в Києві найбільше витратили партії "Слуга народу", "За майбутнє" та "Європейська солідарність", з'ясували журналісти Bihus.іnfo спільно з громадським рухом "Чесно".

Партія "Слуга народу" заплатила за зовнішню рекламу в Києві щонайменше 16 млн грн. Про це йдеться у спільному розслідуванні Bihus.іnfo та громадського руху "Чесно".

Друге місце за кількістю коштів, витрачених на зовнішню рекламу в Києві, посіла партія "За майбутнє". За даними журналістів, вартість їхньої реклами – 14,5 млн грн.

"Європейська солідарність" витратила 6,5 млн грн, "Перемога Пальчевського" – 4,8 млн грн, "Пропозиція" – 4,7 млн грн.

Журналісти зазначили, що їхні підрахунки не є абсолютним, і їхнім головним завданням було виявити партії, які витрачають найбільше на зовнішню рекламу.

Відео: BIHUS info / YouTube

У середині вересня рух "Чесно" підрахував, скільки українські політики витратили на політичну рекламу в соцмережах. За даними організації, у серпні на таку рекламу найбільше витратили "За майбутнє" ($60,1 тис.), "Слуга народу" ($42,1 тис.) та "Опозиційна платформа – За життя" ($26 тис.).

Місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.