"Слуга народу" заявила, що Вірастюк перемагає на виборах до Ради. ЦВК опрацювала лише третину протоколів

"Слуга народу" і "За майбутнє" оприлюднили результати паралельного підрахунку голосів
Фото: depositphotos.com

"Слуга народу" і партія "За майбутнє" оголосили про перемогу своїх кандидатів – спортсмена Василя Вірастюка та екснардепа Олександра Шевченка – на проміжних виборах до Верховної Ради на 87-му одномандатному окрузі в Івано-Франківській області. Центрвиборчком опрацював 29,91% протоколів, згідно з цими даними, лідирує Вірастюк, Шевченко – на третьому місці.

Партія "Слуга народу" у Facebook заявила 29 березня, що за результатами паралельного підрахунку голосів на довиборах до Верховної Ради на 87-му одномандатному окрузі в Івано-Франківській області лідирує український спортсмен і актор Василь Вірастюк.

Водночас екзитпол Соціологічної групи "Рейтинг" засвідчує, що в окрузі з мінімальним розривом лідирує троє кандидатів: представник партії "За майбутнє", екснардеп і колишній директор курорту "Буковель" Олександр Шевченко (32,4%), висуванець "Свободи" Руслан Кошулинський (31,6%) і Вірастюк (29,4%). Помилка репрезентативності дослідження – не більше ніж 1,8%, повідомили соціологи.

У "Слузі народу" заявили, що їхній екзитпол засвідчує інші результати. Голова партії Олександр Корнієнко впевнений у перемозі Вірастюка.

У партії "За майбутнє" вважають, що переміг їхній кандидат.

"Результати паралельного підрахунку голосів штабом Олександра Шевченка за 100% протоколів виборчих дільниць із мокрими печатками виглядають наступним чином: за Олександра Шевченка проголосували 15 798 виборців. На другому місці Василь Вірастюк із результатом 15 606 голосів. Руслан Кошулинський замикає трійку лідерів виборчих перегонів – 14 484 голоси", – повідомила пресслужба політсили.

Центральна виборча комісія опрацювала поки 29,91% протоколів. Згідно з цими результатами, лідирує Вірастюк (4859 голосів). На другому місці поки Кошулинський (4048 голосів), на третьому – Шевченко (3919 голосів).

Проміжні вибори до Верховної Ради проводили 28 березня у двох округах – №50 у Донецькій області та №87 в Івано-Франківській області. Голосування відбувалося у зв'язку з тим, що обрані в цих округах народні депутати – позафракційний Руслан Требушкін і нардеп від "Слуги народу" Зіновій Андрійович – склали мандати. Андрійович виграв вибори мера Надвірної Івано-Франківської області, Требушкін – вибори мера Покровська Донецької області.

Явка в окрузі №87 становила, за даними Центрвиборчкому, 35,05%.