Смешко: Порошенко не виправдав надії мільйонів українців і зганьбив ідеали Майдану, він має піти в історію. Не героєм

Ігор Смешко: Діючу політичну владу в особі Петра Порошенка не підтримував і не збираюся підтримувати й у другому турі виборів
Фото: smeshkopresident.com.ua

Ігор Смешко, який здобув у першому турі президентських виборів голоси понад 1 млн 140 тис. громадян України, заявив, що не буде у другому турі підтримувати чинного президента України Петра Порошенка, наголосив, що вважає свій результат світовою сенсацією і планує не тільки брати участь у майбутніх виборах у Верховну Раду, а й завести в парламент велику фракцію.

Нинішнього главу України Петра Порошенка підтримувати у другому турі президентських виборів не планую, написав на своїй сторінці у Facebook колишній начальник Головного управління військової розвідки Міноборони, колишній голова Служби безпеки, генерал-полковник і кандидат у президенти України Ігор Смешко.

"Діючу політичну владу в особі Петра Порошенка ми не підтримували і не збираємося підтримувати й у другому турі виборів президента. Уважаємо, що Петро Порошенко, який не виправдав надії мільйонів українців і зганьбив ідеали Майдану, має піти в історію. На жаль, не героєм", – написав Смешко.

Він підкреслив, що не веде жодних "торгів та перемовин" із чинною владою.

"Щодо численних запитань: "Як ви тепер розпорядитеся своєю електоральною підтримкою?" Відповідаю: Україною і моїми співвітчизниками, виборцями і потенційними прихильниками ніколи не торгував і торгувати не буду. Жодних посад в уряді не шукав і не шукаю, жодних перемовин на ці теми ні з ким не веду", – зазначив Смешко.

Щодо Володимира Зеленського, який разом із Порошенком пройшов у другий тур виборів, Смешко заявив, що знає його лише як артиста, а не як політика і державника.

"Передбачуючи ваше запитання стосовно пана Зеленського, відверто відповідаю: знаю лише талановитого актора Зеленського. Маю людську симпатію до його таланту. Політика, державника, фахівця в системних державних органах управління Зеленського не знаю. Тому ще раз нагадую старе добре англійське правило голосування при демократії: "На перших виборах голосуй серцем і розумом, а на вирішальному етапі виборів – за обставинами. За найменше зло проти вашої батьківщині і вашої сім'ї", – написав Смешко.

Політик підкреслив, що його президентська кампанія була найбюджетнішою серед усіх 39 кандидатів та найефективнішою з погляду одержаних результатів. А також додав, що планує не тільки брати участь у парламентських виборах восени цього року, але й завести у Верховну Раду найбільшу фракцію.

"У мене немає сумнівів: ми здатні збільшити нашу підтримку в рази, ми зможемо реально претендувати на найбільшу парламентську політичну фракцію у Верховній Раді нового скликання... За неповні два місяці передвиборчої кампанії, із бюджетом 1,8 млн грн за критерієм "час – вкладені кошти – кількість голосів" ми вже побили не тільки українські політичні рекорди, але й стали новою міжнародною політичною сенсацією", – підсумував Смешко.

31 березня 2019 року в Україні відбувся перший тур президентських виборів. Наразі Центральна виборча комісія опрацювала 99,99% протоколів. Ігор Смешко посів шосте місце, за нього проголосували 6,04% тих, хто прийшов на вибори, що становить 1 141 290 осіб.

Переможцями першого туру стали Володимир Зеленський із 30,24% голосів і Петро Порошенко з 15,95%. Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня.