Соцпартія Киви оголосила курс на євроінтеграцію

Ілля Кива заявив про реформування лівого руху в Україні
Фото: socpartia.com

Соцпартія України, яку очолює Ілля Кива, уперше у своїй історії проголосила курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію, зазначили у прес-службі політичної сили.

Делегати з'їзду Соціалістичної партії України 25 березня затвердили нову програму партії, повідомляє прес-служба політсили.

У прес-службі СПУ підкреслили, що Соцпартія вперше у своїй історії проголосила курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

"Сьогодні той день, коли ми назавжди залишаємо в минулому радянські принципи і підходи. Ми йдемо вперед – у майбутнє! Наша партія змінює курс – ми будуємо проєвропейську політичну силу. У найближчому майбутньому ми бачимо Україну повноцінним членом цивілізованого європейського суспільства. І ми зафіксували це в нашій партійній програмі. Ми йдемо в Євросоюз і НАТО – подобається це комусь чи ні. Тому що в першу чергу це дозволить нам зупинити війну. Нам є чого повчитися у Заходу – витримці, соціальним стандартам і низькому рівню корупції", – сказав голова СПУ Ілля Кива.

Окрім того, Соцпартія почала реформу лівого руху в Україні, заявив він.

"Ми почали реформу лівого руху в Україні з відновлення власної партійної структури і перше випробування пройшли з максимальним результатом. Ми хочемо почати нову еру європейської соціал-демократії. Основа нової політики – високі моральні цінності, відданість народу та реальні дії. Ми бачимо перед собою єдину європейську соціалістичну сім'ю. Спільна робота, жорстка дисципліна, патріотизм і висока ефективність – ось що зробить ліву ідеологію локомотивом європейської політики", – сказав він.

Кива висловив переконання, що на СПУ чекає велике майбутнє.

"Сьогодні ми пишемо нову історію соціалізму. Своїм прикладом, наполегливою працею ми показуємо результат. За короткий час ми зуміли відродити партію, яку зрадники свого часу практично витерли з політичної карти країни. Ми оновлюємо кадри і партійну програму. Сучасність вносить свої корективи. Саме тому на розгляд з'їзду ми винесли нову програму нашої політичної партії", – заявив голова СПУ.

Програма Соцпартії "Сильна країна. Соціальна справедливість. Порядок і закон" має кілька галузевих блоків, що стосуються, зокрема, економічної політики, обороноздатності країни, місцевого самоврядування, молодіжної політики, гендерної рівності, боротьби з корупцією та соціального захисту громадян.