Спецслужби Молдови викрили схему незаконної легалізації росіян

Розслідування ведуть за ст. 362/1 Кримінального кодексу Молдови (організація незаконної міграції)
Фото: SPIA - Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI / Facebook

Служба внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією міністерства внутрішніх справ Молдови (SPIA) викрила схему незаконної легалізації громадян країни-агресора Росії. Про це організація 13 вересня повідомила у Facebook.

За даними розслідування, до групи входили фізичні та юридичні особи, які створили низку фірм із надання міграційних послуг. Вони працювали із запитами на набуття або повернення громадянства, а також на надання і продовження права на проживання на території Республіки Молдова.

"Згідно зі злочинною схемою, члени угруповання залучали громадян РФ, які намагалися уникнути військової служби або санкцій. Вони звернулися прямо або опосередковано до членів угруповання, які запропонували їм за суму від $3–10 тис. оформити посвідку на проживання на підставі фіктивних трудових договорів або навіть повернення громадянства Республіки Молдова", – ідеться в повідомленні.

12 вересня молдовські спецслужби провели низку обшуків на об'єктах, які фігурують у справі, там вилучили $90 тис. і €12 тис., а також бухгалтерські документи, угоди, документи на проживання, мобільні телефони й інші докази.

Розслідування ведуть за ст. 362/1 Кримінального кодексу Молдови (організація незаконної міграції).