Справа Шеремета: Антоненка залишили в СІЗО

Адвокат просив суд відпустити Антоненка під особисте зобов'язання
Фото: pravda.com.ua
Незважаючи на погіршення здоров'я Андрія Антоненка, підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, і те, що його дітей зараз ні з ким залишити, суд відмовився пом'якшувати запобіжний захід.

Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання про пом'якшення запобіжного заходу музиканту, ветерану АТО Андрієві Антоненку, підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляє "Укрінформ".

Адвокат Дмитро Круговий попросив суд відпустити Антоненка під особисте зобов'язання на тлі погіршення стану здоров'я в СІЗО.

Окрім того, за словами захисника, дружина Антоненка захворіла, її діагнозу ще не встановлено, і їхніх спільних дітей наразі немає з ким залишити.

Незважаючи на аргументи адвоката, суд залишив без задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу.

Наступне засідання відбудеться 2 лютого. На ньому мають розпочати розгляд матеріалів справи.

17 грудня 2020 року захист Антоненка клопотав про пом'якшення запобіжного заходу з арешту на особисте зобов'язання, оскільки стан здоров'я музиканта погіршився. Антоненко повідомляв, що в нього проблеми із серцем і зубами. Тоді суд клопотання відхилив, однак дав згоду на його етапування до лікарні.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок підриву машини, що належала співзасновниці видання "Українська правда", цивільній дружині журналіста Олені Притулі. Прокуратура кваліфікувала інцидент як умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у причетності до вбивства Шеремета. Пізніше того самого дня Нацполіція назвала імена ймовірних причетних: це музикант і доброволець Андрій Антоненко, військова медсестра Яна Дугарь, а також лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко. Усіх їх заарештували, згодом Дугарь і Кузьменко пом'якшили запобіжний захід і випустили із СІЗО, Антоненко перебуває під вартою вже понад рік. Фігуранти заявляють, що не причетні до вбивства Шеремета.

22 травня 2020 року поліція повідомила захист підозрюваних про закінчення досудового розслідування.

Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, що судитимуть Антоненка, Дугарь і Кузьменко за участю присяжних. Перше засідання по суті відбулося 28 вересня.