"Сприяє проведенню важливих для країни реформ". Нардеп Железняк опублікував лист від парламентаріїв на підтримку Гетманцева

У документі наголошують, що Гетманцев – один із найкращих фахівців у галузі публічних фінансів
Фото: Danil Getmantsev / Facebook
У листі, який оприлюднив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк, написано, що низка реформ в Україні стала можливою не в останню чергу завдяки тому, що на чолі комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики стоїть нардеп від "Слуги народу "Данило Гетманцев.

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк опублікував у Telegram лист на підтримку народного депутата від "Слуги народу" Данила Гетманцева, якого деякі депутати запропонували відкликати з посади голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

У заяві перелічено причини, за якими, як вважають автори, Гетманцев має й далі керувати комітетом.

"За час роботи Верховної Ради IX скликання завдяки професійній організації роботи комітету й підтримці колег із різних депутатських груп та фракцій у залі ВР нам вдалося провести фундаментальні реформи у фінансовій сфері (законопроєкт про спліт №1069-2), зміни до законодавства про фінансовий моніторинг (законопроєкт №2719), закон про ринки капіталів (законопроєкт №2284), митні закони (законопроєкти №1082, №1048, №1230). Ми скасували відверто корупційні схеми, що оббирали громадян під час оцінки майна (законопроєкт №2047-д). За дев'ять місяців 2020 року громадяни зекономили понад 500 млн грн", – написано в листі.

Також у документі зазначають, що ці реформи, на які десятиліттями чекала країна, спрямовані на справедливість публічних фінансів і захист прав платників податків.

"На наш погляд, такі результати роботи стали можливі не в останню чергу завдяки тому, що на чолі комітету стоїть один із кращих фахівців у галузі публічних фінансів – Данило Гетманцев", – резюмують у заяві.

Гетманцев очолює комітет із 29 серпня 2019 року.

Проєкт постанови №4393 "Про відкликання з посади голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева у зв'язку з незадовільною роботою на посаді" зареєстрували нардепи від "Європейської солідарності", груп "Довіра" і "За майбутнє".

Другий проєкт, №4402 "Про деякі питання про відкликання з посади голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева Данила Олександровича", зареєстрував сам Гетманцев. Згодом він відкликав його.

Блогер Михайло Шнайдер писав, що за спробами зняти Гетманцева з посади голови комітету стоять олігархи і їхні ставленики у Верховній Раді.