Студенти Київського нацуніверситету засуджують проведення передвиборчого заходу "Слуги народу" на території вишу

Політики виступали на тлі головного корпусу Київського нацуніверситету
Фото: Слуга Народу / Facebook

20 вересня на території "червоного" корпусу КНУ імені Шевченка партія "Слуга народу" висувала кандидатів до Київради. Студентський парламент університету звернув увагу, що цей захід порушує заборону на агітацію у вишах.

Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка засуджує проведення на території головного ("червоного") корпусу вишу передвиборчого заходу партії "Слуга народу". Про це представники студентства заявили 20 вересня у Facebook.

Відповідно до закону України "Про освіту", політичні партії не мають права здійснювати свою діяльність у навчальних закладах, вказали в організації.

"Студентський парламент університету вбачає у публічному заході, що проводиться політичною партією "Слуга народу" на території університету, порушення норм чинного законодавства України та наголошує на недопустимості таких заходів також і з міркувань шкоди для репутації університету", – ідеться в роз'ясненні.

Як уточнили представники студпарламенту КНУ, не має значення, відбуваються такі заходи безпосередньо в самій будівлі вишу чи на його території, заявлені вони офіційно як політичні або їхній характер випливає з наявності політичної символіки та політичних фігур, які асоціюються з конкретною політичною партією.

20 вересня навпроти головного корпусу КНУ імені Шевченка партія "Слуга народу" висувала своїх кандидатів до Київради. Ірину Верещук офіційно затвердили кандидаткою на пост мера столиці. У зборах брав участь президент України Володимир Зеленський.

16 вересня Міністерство освіти і науки України заявило, що не допустить незаконної політичної агітації в навчальних закладах напередодні місцевих виборів, які призначено на 25 жовтня.