Суд дав дозвіл на примусове доправлення Микитася в суд

Микитася підозрюють в організації викрадення людини
Фото: Максим Микитась / Facebook
31 грудня в Шевченківському районному суді відбулося засідання з обрання екснардепу Максимові Микитасю запобіжного заходу, але політик на засідання не з'явився. У зв'язку з цим суддя дозволив поліції примусово привести Микитася на наступне засідання, яке відбудеться цього самого дня.

Шевченківський районний суд на засіданні 31 грудня ухвалив постанову про примусове доправлення до суду ексголови "Укрбуду" і екснардепа Максима Микитася через його неявку на засідання з обрання запобіжного заходу, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"З огляду на те, що підозрюваний Микитась, який був повідомлений про час і місце розгляду клопотання, на судове засідання не з'явився, про причини неявки слідчому судді не повідомив, слідчий суддя вважає за необхідне винести постанову про здійснення приводу підозрюваного на наступне судове засідання", – оголосила суддя.

Наступне засідання призначили на 13.00 31 грудня.

Запобіжний захід для Микитася суд намагається обрати із 30 грудня. Цього дня екснардеп не з'явився на засідання. У Нацполіції заявляли, що Микитась ухиляється від вручення йому повістки.

Уранці 29 грудня в Микитася вдома провели обшук, писав головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов. Пізніше того самого дня поліція повідомила його про підозру в замовленні викрадення людини та вимаганні.

На початку грудня Микитась говорив, що проти нього готують спецоперацію – нібито екснардепа хочуть обвинуватити в замовленні викрадення юриста на прізвище Мірошниченко. За словами Микитася, у підготовці цієї "спецоперації відчутно почерк Татарова", заступника глави Офісу президента України.

Усе це сталося після того, як Микитась уклав угоду зі слідством і почав давати свідчення у справі про махінації із закупівлею квартир для Нацгвардії. Зокрема, він свідчив проти заступника глави Офісу президента України Олега Татарова, якого в підсумку повідомили про підозру в хабарництві.

За версією слідства, Нацгвардія і компанія-забудовник "Укрбуд" уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс – там Нацгвардії мали виділити 50 квартир і 30 паркомісць. Однак у 2016–2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку на околиці Києва. Експертиза засвідчила, що вартість квартир на околиці на 81 млн грн менша від тієї, у яку оцінили квартири на Печерську.

Татаров раніше працював в "Укрбуді". Його підозрюють у тому, що він разом із Микитасем дав хабар держексперту, щоб той забезпечив надання висновку про мінімальну різницю між вартістю квартир у центрі й на околиці Києва.