Суд, у якому мають обрати запобіжний захід Насірову, "замінували"

Судове засідання щодо Насірова досі не розпочалося
Фото: Роман Насіров / Facebook

До будівлі Шевченківського районного суду, де має відбутися засідання щодо обрання запобіжного заходу для усуненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, прибула поліція та вибухотехніки.

Заплановане на 19.00 засідання у Шевченківському районному суді щодо обрання запобіжного заходу для усуненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова не розпочалося, а людей із суду евакуювали після появи інформації про його замінування. Про це повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

До суду прибули правоохоронці та вибухотехніки зі службовими собаками. Медичний автомобіль, у якому до суду привезли Насірова, перебуває поруч із будівлею суду, проте в приміщення звільненого від виконання обов'язків голову ДФС досі не доправили.

2 березня в НАБУ повідомили, що Насірова затримано в столичній клініці "Феофанія", з ним проводили слідчі дії в рамках справи нардепа-втікача з групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Того ж дня медики повідомили, що в Насірова констатували інфаркт міокарда.

Нардеп від "Самопомочі" Андрій Журжій, присутній у лікарняній палаті разом із правоохоронцями, заявив, що НАБУ вдалося вручити Насірову підозру, попри те, що співробітників антикорупційних органів у лікарню пускати не хотіли. Водночас адвокати глави ДФС переконували, що озвучене повідомлення не має юридичної сили, оскільки їхній клієнт "у несвідомому стані".

3 березня в НАБУ підтвердили, що напередодні вручили Насірову підозру у зловживанні службовим становищем. В антикорупційній прокуратурі повідомили, що його дії завдали державі збитків на 2 млрд грн.

Цього ж дня Кабмін тимчасово відсторонив Насірова від виконання службових обов'язків.

За словами президента України Петра Порошенка, справа Насірова "має бути доведена до кінця".

Сьогодні в столичному Інституті кардіології імені Стражеска не змогли дати висновку про стан здоров'я Насірова, бо його доправили з клінічної лікарні "Феофанія" без медичної документації.