Суд заарештував майно лідера Партії угорців. Раніше СБУ перевіряла його за статтею про держзраду

Наприкінці листопада у Брензовича відбулися обшуки
Фото: slovoidilo.ua
Закарпатський апеляційний суд вирішив, що вилучене в лідера Партії угорців України Василя Брензовича майно є речовими доказами у кримінальному провадженні. Раніше повідомляли, що Служба безпеки перевіряє його за статтею про держзраду.

Закарпатський апеляційний суд наклав арешт на майно, вилучене під час обшуку в лідера Партії угорців України Василя Брензовича. Про це повідомляє пресслужба суду.

Таке рішення ухвалили з урахуванням того, що відповідне майно є речовими доказами у кримінальному провадженні.

СБУ 30 листопада провела в Закарпатській області обшуки у функціонерів одного з іноземних благодійних фондів. Співробітники служби перевіряли інформацію про причетність фонду до ймовірного втручання у внутрішні справи України та заподіяння шкоди держбезпеці України за допомогою фейкового поширення дії законодавства Угорщини на Закарпатті. СБУ виявила в офісі матеріали, які популяризують так звану Велику Угорщину і створення етнічної автономії в Закарпатті.

Пізніше стало відомо, що обшуки проводили в центральному офісі Партії угорців України в Ужгороді та вдома у Брензовича.

МЗС Угорщини того самого дня викликало посла України та висловило невдоволення. 1 грудня Угорщина заявила про бажання скерувати спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Закарпатську область України.

2 грудня стало відомо, що Брензовичу готують підозру, а 14 грудня – що СБУ перевіряє його за статтею про держзраду.