Суд заарештував імовірного замовника викрадення нардепа Гончаренка

Кушнарьова заарештували на два місяці
Фото: dumskaya.net

Глава фракції Опозиційного блоку в Лиманській райраді Одеської області Олександр Кушнарьов, якого підозрюють у замовленні викрадення нардепа від БПП Олексія Гончаренка, заарештований на два місяці.

Приморський районний суд Одеси заарештував главу фракції Опозиційного блоку в Лиманській райраді Одеської області Олександра Кушнарьова, якого підозрюють у замовленні викрадення нардепа від Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка. Про це повідомляє "Думская".

За даними видання, Кушнарьову обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права виходу під заставу.

"Думская" пише, що під час судового засідання сторона захисту неодноразово заявляла про невинність Кушнарьова, наполягаючи, що жодне викрадення не планувалося. Втім прокурор зазначив, що слідство має достатньо доказів провини підозрюваного.

Про викрадення нардепа від БПП Олексія Гончаренка повідомили вдень 23 лютого. Через кілька годин прокурор Одеської області Олег Жученко заявив, що нардеп перебуває в безпечному місці, його викрадачі затримані.

Він також розповів, що замовником викрадення є депутат Лиманської районної ради Одеської області, батько одного із загиблих в Одесі під час подій 2 травня 2014 року Геннадія Кушнарьова. З двома спільниками депутат виїхав на місце "з метою заподіяти тяжких тілесних ушкоджень Гончаренку", – заявив прокурор. Учасників викрадення затримали правоохоронці. Прокурор повідомив, що вони планували спотворити нардепу обличчя з допомогою кислоти, яку в них знайшли під час затримання, осліпити його і "переламати коліна".

Сам Гончаренко повідомив, що його викрадення було спецоперацією силовиків.

Глава Лиманської райради Одеської області Геннадій Тефтул заявив, що Кушнарьова можуть позбавити мандата після рішення суду.