Суд закрив адміністративну справу проти Стерненка, відкриту через акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Активісти вимагали назвати імена замовників Гандзюк
Фото: Roman Sinicyn / Facebook

Дніпровський райсуд Києва не виявив складу адміністративного порушення в діях активіста Сергія Стерненка.

Дніпровський райсуд Києва 30 січня закрив адміністративну справу проти активіста Сергія Стерненка. Відеозапис із засідання опубліковано на його сторінці у Facebook.

Справу відкрили 29 січня через проведення акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" перед форумом "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" у Міжнародному виставковому центрі в Києві, на якому чинний президент України Петро Порошенко оголосив про намір балотуватися на другий строк.

На Стерненка склали адмінпротокол за ст. 185-1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляв він у Facebook. За словами активіста, поліція зробила це через те, що організатори не повідомили про проведення акції.

"Абсолютно незаконний протокол, адже норми, яка б установлювала порядок та форму повідомлення, просто немає", – заявив він.

Суд не виявив у діях Стерненка складу адміністративного правопорушення. Постанову можна оскаржити протягом 10 днів.

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.

У серпні було заарештовано ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань.

Васяновича, Вишневського та Горбунова згодом відпустили під домашній арешт.

У листопаді заарештували помічника нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Його підозрюють у переданні грошей Торбіну.

У грудні генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав кримінального авторитета Левіна основним фігурантом справи. За словами глави ГПУ, бізнесмен, який відсидів у в'язниці за причетність до нападів і вбивств таксистів у Херсоні, виїхав із країни в день, коли поліція провела перші арешти у справі Гандзюк.

Нардеп Мустафа Найєм стверджує, що Левін перебуває в Домініканській Республіці.

В Україні Левіна оголосили в розшук.

28 січня 2019 року батько Гандзюк заявив, що Левін тісно співпрацював із людьми з Херсонської обласної державної адміністрації, для яких виконував конкретні завдання. Зокрема, він вказав на зв'язки кримінального авторитета з представниками партій "Батьківщина" і "Блок Петра Порошенка".