Суд зняв арешт із 312,5 млн грн Олександра Януковича

У постанові Печерського суду сказано, що ці кошти є предметом кримінального правопорушення та фактично належать Олександру Януковичу

Фото: ayanukovich-fund.org

Печерський райсуд зняв арешт із 312,5 млн грн, які перерахували від Всеукраїнського банку розвитку в Міжнародний інвестиційний банк, оскільки ці кошти фактично належать синові екс-президента України Віктора Януковича Олександру.

Печерський районний суд Києва зняв арешт із 312,5 млн грн сина екс-президента Віктора Януковича Олександра Януковича, які надійшли в "Міжнародний інвестиційний банк", повідомляється у постанові суду.

Згідно з даними Державної служби фінансового моніторингу, службові особи "Всеукраїнського банку розвитку" 10 січня 2017 року перерахували 312,5 млн грн у "Міжнародний інвестиційний банк".

У постанові Печерського райсуду від 25 січня йдеться про те, що зазначені кошти є предметом кримінального правопорушення, а їхнім фактичним власником є Олександр Янукович.

Печерський райсуд Києва з 19 грудня 2016 року почав знімати арешти з коштів фізичних осіб у "Всеукраїнському банку розвитку".

27 листопада 2014 року Національний банк України зарахував "Всеукраїнський банк розвитку" до категорії неплатоспроможних. У березні 2015 року Антимонопольний комітет дозволив продаж 50% акцій банку компанії "Екосіпан".

14 жовтня 2015 року Олександр Янукович подав позов до Європейського суду з прав людини після того, як його банк визнали неплатоспроможним. У підсумку син екс-президента втратив право власності на 100% акцій.