Сущенко вперше протягом вісьмох місяців поговорив телефоном із батьком

У квітні Лефортовський суд Москви продовжив арешт українському журналістові до 30 червня
Фото: Mark Feygin / Twitter

Затриманий у РФ український журналіст Роман Сущенко розповів своєму батькові про те, що в "Лефортово" він багато читає, малює і намагається стежити за новинами.

Затриманий у Росії кореспондент агентства "Укрінформ" Роман Сущенко вперше протягом вісьмох місяців поговорив телефоном зі своїм батьком Володимиром, про це агентству повідомила сім'я журналіста.

"Розмова тривала протягом 10 хвилин. Нарешті вдалося почути рідний голос і упевнитися, що з ним все добре. Коротко поговорили про його стан, він передає всім великий привіт і дякує за підтримку", – розповів Володимир Сущенко.

Він повідомив, що протягом останнього часу син надіслав додому 20 листів, проте жоден із них не дійшов. Сущенко-старший зазначив, що Роман багато читає, малює, намагається стежити за новинами, сподівається на повернення додому до сім'ї в найближчому майбутньому.

Батько Сущенка додав, що під час розмови почав розповідати синові про флешмоб на його підтримку, який проходив у багатьох країнах світу 29 травня, проте адміністрація СІЗО на цьому моменті приглушила розмову на 30 секунд.

"Сьогодні виповнюється рівно вісім місяців із дня затримання Романа, тому ця розмова була ніби ковтком свіжого повітря з рідної України", – підсумував Володимир Сущенко.

Сущенка, кореспондента "Укрінформу" у Франції, затримали 30 вересня 2016 року в Москві. 3 жовтня Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві журналіста, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство".

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка на два місяці, арешт уже кілька разів продовжували. Скарги адвоката Фейгіна про пом'якшення запобіжного заходу українцю суд відхиляв.

26 квітня 2017 року Лефортовський суд Москви продовжив арешт українському журналісту до 30 червня.