Технологія "Міхо-майдан" покликана показати протест людей як протистояння Саакашвілі і Порошенка – Єгор Соболєв

Соболєв: "Міхо-майдан" – це небезпечна дієва технологія
Фото: Єгор Соболєв / Facebook

За словами нардепа від "Самопомочі" Єгора Соболєва, наметове містечко на вулиці Грушевського в Києві не має жодного стосунку до лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі.

Участь прихильників лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі в акції протесту під Верховною Радою покликана сформувати недовіру громадян до всіх протестувальників. Про це заявив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв.

"Я вважаю, що "Міхо-майдан" – це технологія, покликана показати людям, що це не вимоги людей установити правила доброчесного управління державою, а це протистояння Саакашвілі і Порошенка. Це така технологія, щоб люди цього не підтримали. Небезпечна дієва технологія, але я впевнений, що люди розберуться", – сказав він.

На думку Соболєва, основна мета акцій Саакашвілі – це очорнення тих людей, які дійсно вийшли під Раду "з бажанням подолати топ-корупцію у країні".

Нардеп підкреслив, що наметове містечко "Руху за звільнення України від олігархів і зрадників", яке стоїть на вулиці Грушевського, не має жодного стосунку до Саакашвілі.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів почало акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги протестувальників – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності (№6773), про антикорупційний суд (№6011) і нові виборчі правила (№1068-2).

5 грудня Саакашвілі в Києві затримала Служба безпеки України. Йому висунули обвинувачення у сприянні учасникам злочинних організацій та укритті їхньої злочинної діяльності. Правоохоронці вивели політика на вулицю й посадили в службовий автомобіль, проте активісти влаштували бійку із силовиками і звільнили його.

Нардеп від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що оголошений у розшук Саакашвілі перебуває у наметовому містечку під верховною Радою.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 5 грудня дав 24 години протестувальникам, щоб Саакашвілі "постав перед судом".