Трамп після зустрічі із Зеленським заявив, що він за "справедливу для всіх угоду" щодо закінчення війни

США можуть бути лідером на будь-яких переговорах, сказав після зустрічі з Трампом Зеленський
Фото: president.gov.ua

Повномасштабна війна країни-агресора РФ проти України має завершитися "справедливою для всіх" угодою. Про це 27 вересня після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп.

Відео опубліковано на сайті Fox News.

Трамп зазначив, що "багато дізнався", але його думка не змінилася в тому, що вони із Зеленським обоє хочуть закінчення війни й укладення "справедливої угоди".

"І я думаю, що це відбудеться в потрібний час. […] Президент [Зеленський] хоче, щоб усе закінчилося, і він хоче, щоб усе закінчилося якнайшвидше. Він хоче, щоб відбулася справедлива угода, – сказав американський політик. – Я впевнений, що [нелегітимний російський президент Володимир] Путін хоче, щоб це припинилося, і це гарна комбінація. Тож ми хочемо укласти справедливу угоду для всіх".

На запитання про те, яким є його бачення "справедливої" угоди, Трамп відповів, що "поки рано говорити про це".

"У мене є свої ідеї, і у президента [Зеленського] безперечно є свої ідеї. Це має бути справедливо", – наголосив політик.

За словами Зеленського, "цю війну не треба було розпочинати".

Контекст:

27 серпня Зеленський говорив, що планує презентувати план перемоги України у війні проти країни-агресора РФ президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти – Камалі Гарріс (Демократична партія) і Трампу (Республіканська партія). За словами Зеленського, він хоче "почути реакцію" Трампа на план перемоги, який уже повністю готовий.

Зеленський і Трамп зустрілися в Нью-Йорку у Trump Tower 27 вересня. Трамп перед початком переговорів заявив, що в нього "дуже добрі стосунки" із Зеленським і Путіним. Зі свого боку Зеленський сказав, що, як він вважає, у нього із Трампом спільна думка, що війна в Україні має припинитися, а Путін не переможе.