Трамп пообіцяв депортувати гаїтян зі штату Огайо. Раніше він говорив, що мігранти їдять собак і котів

Трамп пообіцяв великі депортації
Фото: EPA

Колишній президент США і кандидат на цю посаду Дональд Трамп у разі перемоги на виборах пообіцяв депортувати нелегальних мігрантів зі США, зокрема акцентував на гаїтянах, які перебувають у Спрингфілді у штаті Огайо. Про це він заявив 13 вересня під час пресконференції в Лос-Анджелесі.

"Ми зробимо великі депортації зі Спрингфілда, штат Огайо. Ми витягнемо цих людей, повернемо їх до Венесуели", – заявив Трамп.

Також на передвиборчому мітингу в Лас-Вегасі він сказав, що злий через захоплення Спрингфілда нелегалами з Венесуели, які мають великий арсенал зброї.

Він додав, що його також обурює, що молодих американських дівчат "ґвалтують і вбивають дикі прибульці-злочинці", які проникають у США "дуже легко, але дуже нелегально".

"Починаючи з першого дня [на посаді президента США], я закрию кордон і зупиню вторгнення мігрантів! Ми проведемо найбільшу операцію з депортації злочинців в історії Америки", – заявив Трамп.

За даними Reuters, більшість із 15 тис. гаїтян у Спрингфілді перебувають легально.

Під час дебатів з іншою кандидаткою на посаду президента США Камалою Гарріс Трамп заявив, що мігранти їдять своїх домашніх улюбленців. Відео транслював у YouTube The Wall Street Journal.

"У Спрингфілді вони їдять собак. Люди, які приїхали, їдять котів. Вони їдять домашніх тварин людей, які там живуть", – говорив політик.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Гарріс від Демократичної партії. 22 серпня делегати з'їзду демократів схвалили її кандидатуру. Кандидатом від Республіканської партії на виборах є Трамп, якого вже обирали главою Білого дому.

У ніч на 11 вересня в Національному конституційному центрі у Філадельфії відбулися теледебати між Трампом і Гарріс, їх транслював ABC News. За підсумками опитування CNN, у дебатах перемогла чинна віцепрезидентка. Так вважає 63% зареєстрованих виборців, які спостерігали за дуеллю.

Дані опитування Reuters/Ipsos, які опублікували 12 вересня, свідчать про те, що Гарріс за менше ніж два місяці до виборів президента США випереджає Трампа на п'ять відсоткових пунктів – 47% проти 42%.