Трамп проїхався машиною навколо медцентру, де його лікують від COVID-19. Медпрацівники розкритикували цей вчинок

Трамп ненадовго покинув лікарню
Фото: EPA

Кортеж президента США Дональда Трампа повільно проїхав по периметру лікарні, де з вечора 2 жовтня збирався натовп його прибічників. Джеймс Філліпс, лікар центру Волтера Ріда, зазначив, що всі, хто був у машині з Трампом, мають піти на 14-денний карантин.

Президент США Дональд Трамп 4 жовтня ненадовго покинув палату в Національному військово-медичному центрі Волтера Ріда, де його лікують від COVID-19, щоб привітати прибічників. Про це повідомив канал NBC News.

Кортеж Трампа повільно проїхав по периметру лікарні, де з вечора 2 жовтня збирався натовп його прибічників. Канал зазначив, що президент махав рукою з вікна позашляховика і був у тканинній масці, а не в захисній N95.

У машині з президентом було щонайменше дві особи.

Поїздка Трампа викликала критику серед лікарів. Джеймс Філліпс, лікар центру Волтера Ріда, заявив у Twitter, що кожну людину, яка перебувала в машині з Трампом, помістять на 14-денний карантин. Саму поїздку він назвав абсолютно непотрібною.

Лікарка Селін Гундер, експертка з інфекційних захворювань і професорка Нью-Йоркського університету, у Twitter звинуватила Трампа в тому, що він "наражає на небезпеку здоров'я інших".

2 жовтня Трамп повідомив, що в нього і першої леді підтвердили COVID-19. Перед цим коронавірус виявили у радниці президента Гоуп Гікс. Президент планував залишатися в Білому домі під час лікування, але до вечора його госпіталізували.

Телеканал CNN повідомив 3 жовтня, що подальші 48 годин можуть стати критичними для Трампа, життєво важливі показники президента "були тривожними", заявив співрозмовник журналістів. Трамп оприлюднив відеозвернення, у якому сказав, що відразу після госпіталізації "почувався не дуже добре", але зараз йому "набагато краще".

4 жовтня глава апарату Білого дому Марк Медоуз визнав, що 2 жовтня у президента була лихоманка, а рівень кисню у крові різко впав. Однак після госпіталізації стан здоров'я Трампа "неймовірно покращився", а лікарі налаштовані "обережно оптимістично", додав Медоуз.

Особистий лікар Трампа 4 жовтня заявив, що стан президента і далі поліпшується і його можуть виписати 5 жовтня.