Трамп: США досягли суттєвого прогресу в торгових переговорах із Китаєм

Трамп: США досягли значного прогресу в наших торгових переговорах із Китаєм
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність зустрітися з главою КНР Сі Цзіньпіном для підписання американо-китайського торгового договору.

Сполучені Штати і Китай досягли прогресу в торгових переговорах. Про це 24 лютого повідомив у Twitter президент США Дональд Трамп.

"Радий повідомити, що США досягли значного прогресу в наших торгових переговорах із Китаєм щодо важливих структурних питань, зокрема щодо охорони інтелектуальної власності, передання технологій, сільського господарства, послуг, валюти та багатьох інших питань", – написав він.

Трамп також поінформував про намір зустрітися з главою КНР Сі Цзіньпіном у своєму особняку в Палм-біч, "щоб оформити угоду".

"Дуже гарні вихідні для США та Китаю!" – заявив американський президент.

Торгова війна між Вашингтоном і Пекіном розпочалася 2018 року, коли США ввели ввізні мита на китайські товари (із 1 січня вони мали підвищитися до 25%, однак 1 грудня керівники двох держав домовилися відтермінувати введення цього рішення в дію на 90 днів). Китай вжив відповідних заходів.

Уведення мит на китайські товари Трамп пояснював "нечесними методами торгівлі", які використовує Пекін. "Мита необхідні для запобігання подальшому нечесному переданню американських технологій та інтелектуальної власності Китаю", – ішлося в червневій заяві американського президента.

Наприкінці грудня газета The Wall Street Journal повідомила, що США і Китай розпочинають детальну роботу над торговельною угодою. Тоді ж Трамп писав у Twitter про прогрес у переговорах.