Трамп заявив, що Сенату США бракує республіканців

Трамп: Нам потрібно 60 голосів, яких немає
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп сподівається на збільшення кількості представників Республіканської партії в Сенаті після виборів 2018 року або на зміну правил голосування в ньому.

Президент США Дональд Трамп заявив про необхідність змінити пропорцію представництва в Сенаті США представників Республіканської і Демократичної партій на користь республіканців. Про це Трамп написав у Twitter.

"Нам потрібно 60 голосів, яких немає. Ми оберемо більше сенаторів-республіканців у 2018 році або зараз змінимо правила на 51% (відсоток голосів, необхідних для ухвалення рішення. – "ГОРДОН")", – сказано в повідомленні.

Сьогодні комітет Сенату США з міжнародних справ відклав на невизначений термін розгляд законопроекту про введення нових санкцій проти РФ. До цієї теми планують повернутися після остаточних підсумків розслідування про втручання Кремля у вибори президента США в 2016 році.

Сенат США (верхня палата Конгресу США) складається зі 100 сенаторів. На цей момент республіканців у ньому 52, демократів – 46. Ще двох уважають незалежними.

Трамп – республіканець.

У вересні 2015 року влада США ввела санкції проти низки російських компаній, зокрема "Рособоронекспорту", через постачання зброї до Сирії і підтримку російської агресії в Україні.

Щодо Росії були введені економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом та деякими іншими країнами навесні 2014 року після того, як Росія анексувала український півострів Крим і почала військову агресію на сході України. Санкційні пакети кілька разів розширювали й посилювали. Востаннє США продовжили санкції проти Росії в березні 2016 року.

1 вересня 2016 року департамент із контролю за іноземними активами міністерства фінансів США оприлюднив розширений список фізичних осіб та підприємств, щодо яких уведено санкції через військовий конфлікт в Україні. Під санкції потрапили 17 фізичних осіб та низка компаній.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.