Трамп заявив, що вони з Гарріс погодили дату і місце теледебатів

Трамп зробив чергову заяву про дебати
Фото: ЕРА

Експрезидент США і кандидат на цю посаду від республіканців Дональд Трамп та його суперниця від демократів, віцепрезидентка Камала Гарріс домовилися про час і місце передвиборчих дебатів. Про це Трамп написав 3 серпня у соцмережі Truth Social.

За його словами, вони відбудуться 4 вересня, їх транслюватиме канал Fox News. Точного місця передвиборчої дуелі не вказано, але експрезидент зазначив, що це буде у штаті Пенсильванія і правила будуть ті самі, що й на дебатах із чинним главою Білого дому Джо Байденом, який вийшов із перегонів.

The New York Times зазначає, що поки незрозуміло, чи погодилася Гарріс на дебати – її штаб не встиг дати коментар. Прессекретарка Fox News також не відповіла на запитання видання.

25 липня Гарріс повідомляла, що Трамп передумав проводити дебати, хоча за два дні до цього, 23 липня, заявляв про готовність провести їх "неодноразово". Тоді йшлося про передвиборчу дуель 10 вересня на телеканалі ABC.

"Трамп погодився на дебати 10 вересня. Тепер, схоже, він відступився", – написала Гарріс в Х.

Вона тоді зазначила, що виборці заслуговують побачити їхній передвиборчий діалог і вона до нього готова.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Камали Гарріс як кандидата від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів. Того самого дня вона вперше випередила Трампа в опитуванні, проведеному агентством Reuters і соціологічною службою Ipsos. Гарріс здобула 44% голосів, тоді як Трампа підтримало 42% респондентів.

Штаб Трампа 23 липня подав скаргу у Федеральну виборчу комісію, стверджуючи, що передання Гарріс виборчого фонду Байдена в розмірі $96 млн є порушенням закону.