"Це моя робота". Верещук прокоментувала рішення російського суду про її заочний арешт

Верещук відреагувала на рішення росіян знімком зі сміхом
Фото: Ірина Верещук / Facebook
Рішення Лефортовського суду Москви 6 грудня заочно заарештувати віцепрем'єр-міністерку – міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук сама Верещук пов'язала у Facebook зі своєю роботою.

"ЗМІ написали, що росіяни заочно заарештували та оголосили мене в розшук за "посягання на територіальну цілісність Росії". Усі мене про це питають. Ну що я можу сказати? Це моя робота", – написала вона.

Верещук супроводила свій пост фото, на якому вона сміється.

Разом із Верещук російський суд заочно заарештував і першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джапарову. ЗМІ Росії повідомили, що українок "оголошено у міжнародний розшук" та "заарештовано на два місяці з моменту екстрадиції до Росії або затримання на її території". У чому порушення, не вказували.

Джапарова обвинувачення назвала абсурдними. "Не можна порушити те, чого не існує... Такий крок є нічим іншим, як смішною спробою залякати мене й показати силу там, де її немає", – сказала заступниця глави МЗС.

Контекст:

Верещук обіймає посаду міністра у справах реінтеграції непідконтрольних територій із 4 листопада 2021 року. 11 грудня 2020 року вона стала однією з 849 громадян України, проти яких російський уряд ввів санкції.

Джапарова стала першою заступницею глави МЗС України 18 травня 2020 року. Також вона є головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.